Miliona njerëz pa energji elektrike pas uraganit Ian, solli përmbytje dhe shkatërrime

Zyrtarët paralajmërojnë, megjithatë, se Ian ende pritet të sjellë erëra të forta, shira të dendur dhe stuhi, ndërsa lëviz në veri përmes Floridës drejt Gjeorgjisë dhe Karolinave.

Getty Images

Sistemi i stuhisë që goditi Florida me erëra 150 mph të mërkurën është dobësuar, duke prodhuar tani erëra të qëndrueshme prej afro 65 mph.

Getty Images

Presidenti Joe Biden shpalli të enjten një katastrofë të madhe në Florida pas shkatërrimit masiv të shkaktuar nga një prej uraganeve më të fortë që goditi SHBA-në. Deklarata do të ndihmojë individët dhe bashkitë e prekura të fillojnë të rimëkëmben.

Ndihma mund të përfshijë grante për strehim të përkohshëm dhe riparime shtëpish, si dhe kredi me kosto të ulët për të mbuluar humbjet e pronave të pasiguruara dhe programe të tjera për të ndihmuar banorët dhe pronarët e bizneseve të rimëkëmben nga ndikimet e Ian-it, tha Shtëpia e Bardhë.

Guvernatori i Floridës Ron DeSantis tha se Ian shkaktoi dëme të mëdha, duke lënë një ndikim “historik” në të gjithë shtetin me diell.

(Picture: Twitter)

“Nuk kemi parë kurrë një ngjarje të përmbytjes si kjo. Ne kurrë nuk kemi parë një stuhi të tillë të përmasave dhe ajo goditi një zonë ku ka shumë njerëz në shumë nga ato zona të ulëta dhe do të përfundojë duke bërë dëme të mëdha në shtëpitë e shumë njerëzve, “tha DeSantis të enjten. .

Që nga mëngjesi i së enjtes, rreth 2.5 milionë njerëz në Florida ishin pa energji elektrike

Uragani Ian u reduktua në një stuhi tropikale të enjten në mëngjes, pasi la një shteg shkatërrimi në jugperëndim të Floridës.