Mercedes-AMG paraqet tre vetura garash për nder të “Red Sow”

Pesëdhjetë vjet më parë, Mercedes-AMG bëri emër në Spa-Franchorchamps 24 orëshe me Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 AMG, dhe tani i është dhënë një nder i merituar.

Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 AMG arriti një fitore të klasës dhe vendin e dytë në renditjen e përgjithshme, kështu që modeli i njohur me nofkën “Red Sow” fitoi famë, ashtu siç bëri AMG.

Për të festuar debutimin e tij historik në motorsport në 1971, Mercedes-AMG ka përgatitur tre vetura unike të garës për nder të “Red Sow” të lartpërmendur, të quajtur kolektivisht “50 Years Legend of Spa”.

Këto të trija përbëhen nga Mercedes-Benz SLS AMG GT3, Mercedes-AMG GT3 (viti i modelit 2016) dhe versioni aktual evolucionar i Mercedes-AMG GT3. Këto janë vetura të krijuara ekskluzivisht për pistën.

Të tre modelet janë pikturuar me ngjyrë të kuqe që të kujton fituesin 300 SEL 6.8 MAG, por në vend të numrit 35, të tre veshin numrin 50 dhe ngjyrat e ish-sponsorëve.

Ka shumë detaje të karbonit në brendësi, dhe ka edhe një pjatë me nënshkrimin origjinal të themeluesit të AMG, Hans Werner.

Specifikimet teknike janë pothuajse të pandryshuara, përveç sistemit të shkarkimit. Automobili është mundësuar nga një motor AMG 6.3-litra V8.

Të tre modelet do të shfaqen për herë të parë gjatë garës së këtij viti 24 Hour Spa-Franchorchamps, si dhe një kopje të Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 AMG Derri i Kuq.

Sa i përket çmimeve të GT3 nga viti 2016, kushton 500,000 euro, çmimi i modelit më të ri është 575,000 euro, ndërsa SLS AMG GT3 kushton 650,000 euro.