Mënyra më e mirë për t’i bërë lulet e prera të zgjasin më shumë është qëndrimi gjatë natës në frigorifer

Lulet e prera bëjnë një rregullim të mrekullueshme për një tavolinë ose janë një mënyrë e thjeshtë për t’i shtuar ngjyrës shtëpisë.

Ndonëse nuk i qëndrojnë dot provës së kohës, ka disa mjete të thjeshta që mund t’i mbajnë buqetat tuaja të lulëzojnë për pak kohë më gjatë.

Ekspertët nga Pro Flowers kryen një studim ku provuan një sërë hilesh dhe tregimesh të grave të vjetra që thuhet se i mbajnë lulet të shëndetshme – dhe një hak i pazakontë doli në krye.

Sipas studimit, vendosja e luleve në frigorifer gjatë natës është mënyra “më e mirë” për t’i mbajtur lulet gjallë për më gjatë. Megjithëse ideja për ta vendosur vazon në frigorifer kur shkoni në shtrat mund të duket e çuditshme, por në fakt ka logjikë pas saj.

Ju mund të keni vënë re se disa i mbajnë buqetat e tyre në frigorifer dhe ka një arsye të mirë pse. Pro Flowers shpjegoi: “Thuhet se lulet lulëzojnë në temperatura më të ftohta. Mendohet se temperaturat e ulëta ndihmojnë në ngadalësimin e vyshkjes”.

Mbajtja e luleve tuaja në një temperaturë më të ftohtë gjithashtu mund të ngadalësojë humbjen e ujit dhe t’i mbajë lulet tuaja të duken të freskëta.

Për t’i ruajtur lulet në mënyrë korrekte, mbushni rreth tri të katërtat e vazos tuaj me ujë dhe më pas vendosni lulet tuaja në vazo.

Për rezultatet më të mira, Pro Flowers rekomandon t’i ruani lulet tuaja për tetë orë – që është kohë e mjaftueshme për të fjetur një natë të mirë.