“Mendimi Xi Jinping” u fut në kurrikulat shkollore të Kinës

Kina do të fusë ideologjinë politike të presidentit në kurrikulën kombëtare.

“Mendimi i Xi Jinping do të ndihmojë adoleshentët të formojnë qëndrime marksiste”, njoftoi Ministria e Arsimit.

Ideologjia do të integrohet nga shkolla fillore në universitet, sipas BBC-së.

Kjo lëvizje vlerësohet si përpjekja e fundit e Xi Jinping për të konsoliduar rolin e Partisë Komuniste të Kinës në sfera të ndryshme të shoqërisë, transmeton Telegrafi.

Ministria e Arsimit deklaroi në një deklaratë se synon të ushqejë ndërtuesit dhe trashëgimtarët e socializmit, me një bazë të gjithanshme morale, intelektuale, fizike dhe estetike.

Udhëzimet arsimore përfshijnë gjithashtu edukimin e punës, “në mënyrë që të ushqehet fryma e vlefshme e studentëve”, si dhe leksione mbi sigurinë kombëtare.

Organi më i lartë i Kinës përfshiu “Mendimin e Xi Jinping” në kushtetutë në vitin 2018 dhe që atëherë është futur në disa universitete dhe në krahët e të rinjve politikë, të cilët mbajnë aktivitete jashtëshkollore.

Ministria po punon gjithashtu për të përfshirë tema të tilla si udhëheqja e partisë dhe edukimi i mbrojtjes kombëtare në kurrikul, tha Tian Huisheng, një zyrtar i ministrisë së arsimit, për Global Times.