Megaprojekti luksoz i Dubait – “Zemra e Evropës” po krijon një gamë të madhe koralesh

Në brigjet e Dubait, një zhvillues i pronës po planifikon të krijojë deri në 500 mijë metra katrorë gamë koralesh.

Kleindienst Group, zhvilluesi prapa megaresortit të “Zemrës së Evropës”, i cili bën pjesë në një rrjet ishujsh të krijuar nga njeriu të quajtur “Bota”, ka krijuar Institutin Koral atje, për të infermieruar dhe rigjeneruar koralet.

Po përdor një teknikë të njohur si “copëzim”, ku copat e koraleve priten me një sharrë të vogël elektrike, duke lejuar që çdo koral të rigjenerohet potencialisht qindra herë, raporton cnn.

Pjesët e koraleve do të ruhen më pas në rezervuarët e ujit, do të monitorohen dhe infermierohen nga një ekip biologësh detarë derisa të rriten mjaftueshëm për të rikrijuar një gumë.

“Instituti Coral do të mbajë dhe mbrojë stokun gjenetik të koraleve … rreth Gjirit Arabik”, tha Josef Kleindienst, kryetari i Grupit Kleindienst.

Një studim i vitit 2018 zbuloi se 73 për qind e koraleve në Emiratet e Bashkuara Arabe janë fshirë nga zbardhja, kryesisht për shkak të ndryshimit të klimës dhe aktivitetit njerëzor.

Kleindienst thotë se qëllimi i “Zemrës së Evropës” është të tregojë se zhvillimi dhe jeta detare mund të bashkëjetojnë në një mjedis të qëndrueshëm.

Koralet do të kontribuojnë në bërjen e faqes eko-miqësore dhe ato gjithashtu do të bëhen një tipar i peizazhit të hoteleve luksoze, 4,000 prona banimi dhe mbi 50 atraksione turistike në Zemrën e Evropës, duke përfshirë vilat portreti Floating Seahorse Villas. /Telegrafi/