Me këtë truk, orkidetë do të lulëzojnë me një forcë të vrullshme

Përbërësi i nevojshëm është jashtëzakonisht i lirë dhe të gjithë e kemi në shtëpi!

Orkideja është një nga lulet më të bukura, por edhe më kërkuese për t’u mirëmbajtur.

Duke qenë se lulet janë të jashtëzakonisht delikate, ato mund të vyshken shumë lehtë, ndaj kanë nevojë për kujdes të veçantë!

Ndonëse janë të bukura dhe shumë amvisa i duan në shtëpinë e tyre, ato shpesh ndryshojnë mendje, sepse nuk është aspak e lehtë t’i kultivosh.

Megjithatë, një truk mund ta bëjë punën tuaj shumë më të lehtë!

Domethënë, është e nevojshme të ujitet orkideja me një deri në dy lugë çaj jeshil.

Është shumë e rëndësishme që çaji jeshil të mos jetë shumë i fortë dhe të mos i hidhni shumë!

Mjaftojnë dy lugë në ditë dhe është e dëshirueshme të anashkalohet dy ditë në javë.

Gjithashtu, ujitja me çaj jeshil mund t’ju ndihmojë të rritni bimë të tjera që rriten në tokë më acidet, sikurse trëndafilat.

Ato tërheqin dashurinë

Besohet se orkidetë tërheqin lumturinë në dashuri, ndaj rekomandohet t’i mbani në dhomën e gjumit, pranë shtratit çift.