Me investim prej 200 mijë deri 400 mijë euro, deri te nënshtetësia e Maqedonisë

Shkup, 2 shkurt – Sajte të specializuara për investime në vende të huaja e cekin Maqedoninë e Veriut si vend të përshtatshëm tatimor, ndërsa si beneficion kryesor nga pasaporta maqedonase thuhet se me të mund të udhëtohet në 125 destinacione, shkruan Dojçe Vele, transmeton Zhurnal.

“Mundeni automatikisht të fitoni nënshtetësi maqedonase me investimin prej 200 mijë deri në 400 mijë euro. Ata që do të fitojnë këtë nënshtetësi do të kenë të drejtë për lëvizje të lirë në Hong Kong, Japoni, Singapor, Turqi dhe në zonën shengen, si dhe e-vizë për Indi, dhe qasje deri në 125 destinacione. Qytetarët gjithashtu kanë mundësi t’ua transmetojnë shteëtsinë gjeneratave të tejra, me qasje në tregun strategjik dhe shumë më tepër”.

Këto janë një pjesë e premtimeve të cilat mund të lexohen në faqet e specializuara për investime në vende t huaja, e të cilat janë të dedikuara për biznesmenë të cilët duan të ivnestojnë në Maqedoni. Një prej tyre është edhe sajti i NAIRAMETRICS – kompani për resurse finansiare me seli në Nigeri, me fokus të veçantë finansiar, përfaqësim për investitorë dhe intelegjencë pune, e cila ditëve të fundit publikoi teksst e k thuhet se “shtetësia maqedonase me investim mund të fitohet pa kërkesa minimale për qëndrim apo gjuhë. Qeverisë maqedonase i duhen individë të pasur dhe të talentuar të cilët mund të invesotjnë në vend dhe të nxitin ekonominë e saj. Të bëhesh shtetas i Maqedonisë do të thotë të sigurohen beneficione siç janë lëvizja e lirë në disa vende”, thuhet në njoftimin e Nairametrics.

“Nga viti 2005 deri në 31 dhjetor 2022 me shtetësi të Maqedonisë janë bërë gjithsej 121 persona me interes ekonomik, më pas 12 persona me interes kulturor, 12 persona me interes shkencor dhe 134 persona me interes sportive”, thonë nga MPB për DW.

Nairametrics në tekst ku i sqaron të gjitha hapat si investitorët kanë arritur deri te shtetësia e Maqedonisë thotë se procedura mund të zgjatë nga dy deri në pesë muaj me investim minimal prej 200,000 deri në 400,000 euro pa kërkesa minimale për qëndrim apo gjuhë. Maqedonia përshkruhet si vend në Europën Juglindore me lumenj dhe rajone malore, e cila ka ekonomi me perspektivë, me perspektiva të mira bujqësore dhe tregtare, si dhe trashëgimi të pasur kulturore. Por, edhe me kulturë miqësore dhe ambient të përshtatshëm tatimor./Zhurnal.mk