Me gjithë protestat e mbajtura për bojkotimin e Izraelit në Eurovision, Edon Golan arriti ta kualifikojë në finale vendin e saj

Përfaqësuesja izraelite Eden Golan u prezantua me këngën “Hurricane” në gjysmëfinalen e dytë të “Eurovision 2024” dhe gjatë performancës u dëgjuan zhurmë.

Gjegjësisht, në rrjetet sociale po përhapen video nga ‘Malmo Arena’, ku dëgjohen fishkëllima dhe bojkotime me thirrjet “Palestina e lirë” gjatë performancës së Izraelit, por në transmetimin televiziv nuk dëgjohet asnjë fishkëllimë, por vetëm duartrokitje dhe ovacione.

Audienca gjatë provave e përshëndeti edhe përfaqësuesen izraelite dhe burrat që hoqën zbuluan flamujt palestinezë nga publiku u dëbuan nga salla.

Sidoqoftë, Eden beson se performanca e saj do të ndihmojë në bashkimin dhe mirëkuptimin e njerëzve.

Në profilin zyrtar të rrjetit social TikTok të Eurovision Song Contest nuk dëgjohet asnjë bilbil, vetëm brohoritje.

“Ky është një moment shumë i rëndësishëm për ne, veçanërisht këtë vit. Ndihem e nderuar që kam mundësinë të jem zëri i vendit tim”, i tha Eden Golan Reuters më parë.

Kujtojmë se më parë artistë në të gjithë Evropën kanë shkruar një peticion kundër performancës së Izraelit në Eurovizionin e këtij viti, por organizatorët thanë se çdo ndalim i performancës së tyre do të ishte një vendim politik.

Kjo është arsyeja pse sot në Malmo u mbajtën protesta pro-palestineze, përpara gjysmëfinales së dytë, ku më shumë se 5000 njerëz u mblodhën për të bojkotuar performancën e Izraelit dhe mbajtjen e Eurovision Song Contest.