Mbreti Charles III shpallet nesër në Këshillin e Aderimit

Mbreti do të shpallet në Këshillin e Aderimit në orën 10:00 të shtunën në apartamentet shtetërore të Pallatit të St James, sipas Buckingham Palace. 

Në deklaratë thuhet “Këshilli i anëtarësimit do të pasohet nga Proklamata kryesore, e cila do të lexohet në orën 11:00 nga ballkoni me pamje nga Gjykata Friary në Pallatin St James”.

“Proklamata do të lexohet nga Garter King of Arms, i shoqëruar nga Earl Marshall, oficerë të tjerë të Armëve dhe Serjeants at Arms. Ky është leximi i parë publik i Proklamatës”.

Një Proklamatë e dytë do të lexohet në qytetin e Londrës, në Royal Exchange, në mesditë.

“Në njohje të Sovranit të ri, flamujt do të valëviten në shtizë të plotë nga koha e Shpalljes Parimore në Pallatin e St James deri një orë pas shpalljeve në Skoci, Irlandë Veriore dhe Uells, pas së cilës flamujt do të kthehen në gjysmështizë. në zi për vdekjen e Madhërisë së Saj Mbretëreshës”, thuhet në deklaratë.

Mbreti Charles III do të takohet me kryeministren Liz Truss këtë të premte pasdite. Ai do të mbajë një fjalim në Katedralen e Shën Palit në orën 18:00.