Mbretëresha Elizabeth II përdori buzëkuqin për të dërguar këtë sinjal sekret dhe në fakt është gjenial

Ndërsa shikojmë prapa në jetën e Mbretëreshës Elizabeth II, është e qartë se ajo ishte një grua e jashtëzakonshme.

Ajo ishte një udhëheqëse e palëkundur, një diplomate e aftë dhe, siç rezulton, ajo ishte një operatore shumë e qetë në situata të vështira shoqërore pa e kuptuar as ne.

Gjatë mbretërimit të saj 70-vjeçar, Mbretëresha duhej të takonte, përshëndeste, priste dhe argëtonte mijëra njerëz, gjë që ndoshta ishte argëtuese kur ishin Marilyn Monroe, Lady Gaga, Frank Sinatra dhe Barak Obama.

Por ishte potencialisht pak më e mundimshme kur kishte një fanse tepër entuziaste në një nga festat e saj në kopsht.

Por, me sa duket, mbretëresha kishte një strategji pikërisht për ato lloj momentesh dhe përfshinte… vendosjen e buzëkuqit. Po, vërtet.

Ish-shërbëtori i saj, Ian Scott Hunter, i cili punoi me Mbretëreshën për tetë vjet, tregoi kodin e saj sekret në një episod special të Antiques Roadshow.

Ai zbuloi se ajo përdori grimin e saj për t’i bërë të ditur “Ladies In Waiting” se donte të shkonte. “Unë besoj se ka rregulla të mirësjelljes që zonjat nuk i bëjnë në publik”, shpjegoi ish-shërbëtori mbretëror, “por ajo kishte çantën anash dhe nxirrte buzëkuqin dhe e vishte pa pasqyrë apo asgjë, dhe ky ishte një sinjal për zonjat se ajo ishte gati të largohej”.

Pra, ndërsa Mbretëresha Elizabeth II u bë e njohur për zgjedhjet e saj të ndritshme dhe të guximshme të veshjeve dhe ngjyrat e buzëkuqit, duket se mund të ketë pasur edhe një qëllim të mëvonshëm për të vendosur buzëkuqin e saj dhe për ta shtuar atë në publik – për të dalë shpejtë.