Mbi 60 për qind e amerikanëve nuk kanë paguar asnjë taksë mbi të ardhurat gjatë vitit 2020

Mbi 60 për qind e amerikanëve nuk kanë paguar asnjë taksë federale mbi të ardhurat në vitin 2020, e që është një rritje duke i atribuuar rënies së papritur të të ardhurave dhe një rritje e subvencioneve qeveritare gjatë pandemisë COVID-19.

Të dhënat e publikuara nga Qendra e Politikave Tatimore “Urban Brookings”, përcjell Telegrafi, tregojnë se 106.8 milionë amerikanë nuk kishin detyrime, kur 75.9 milionë prej tyre nuk paguanin taksa.

“Numri i familjeve që nuk paguan asnjë taksë mbi të ardhurat vitin e kaluar ishte vërtet befasues. Por mbani në mend: ishte vetëm e përkohshme”, thuhet në studim.

Kjo vjen nga rritja e papunësisë e nxitur nga pandemia, ku rreth 20 milionë amerikanë humbën vendet e punës kur ekonomia u mbyll dhe reagimi.

Në thelb asnjë familje që fiton më pak se 28 mijë dollarë nuk do të paguajë tatimin federal mbi të ardhurat këtë vit. Midis familjeve me të ardhura të mesme, rreth 43 për qind nuk ​​do të paguajnë asnjë taksë.