Mbi 50 mijë vaksina do të vijnë në Maqedoninë e Veriut nga vendi fqinj

Një marrëveshje është nënshkruar nga Qeveria e Bulgarisë, përmes së cilës një donacion i vaksinave Pfizer-Biotech kundër virusit Kovid-19 do të dorëzohen në Maqedoninë e Veriut, raporton MIA.

Ajo është marrëveshje trepalëshe mes Republikës së Bullgarisë, Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Fajzer- Biontek.

Poashtu është miratuar marrëveshje dypalëshe për donacion të vaksinave kundër Kovid-19 mes dy vendeve.

Marrëveshjet parashohin donacion prej 51.480 doza të vaksinave si dhe të gjitha shpenzimet për dorëzim të vaksinave të jenë në ngarkesë të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Leave a Reply