Mascherano pajtohet plotësisht me idenë e Wengerit

Javier Mascherano ka deklaruar se është fuqishëm në favor të idesë së Kupës së Botës që zhvillohet çdo dy vjet.

Ish-lojtari i Barcelonës ka ndjekur gjurmët e Arsene Wenger duke bërë thirrje që formati aktual i një periudhe katërvjeçare midis Kupave të Botës të përgjysmohet.

“Bota ka ndryshuar shumë dhe ajo lëviz shumë shpejt”, ka thënë Mascherano për EFE. Ato që ishin ciklet normale në të kaluarën nuk janë më të tilla. Unë besoj se katër vjet janë shumë të gjatë që të gjithë të presin për të parë ngjarjen më të bukur në botë”.

Mascherano vazhdoi duke nënvizuar një avantazh kryesor që ka futbolli ndërkombëtar ndaj futbollit të klubeve.

“Në të kaluarën, klubet lokale përfaqësonin vendet e tyre në një farë mënyre, sepse shumica e lojtarëve ishin nga ai vend”, vazhdoi Mascherano .

“Tani, veçanërisht në Evropë, nuk është më kështu, prandaj është në garat ndërkombëtare ku mund të gjejmë formën më të pastër të futbollit, futbollin ku asnjë skuadër nuk mund të blejë lojtarë nga një ekip tjetër, ku ne luajmë për familjet, miqtë tanë , nderi dhe vendi, dhe aty ku nuk ka kontrata të mëdha, paga ose transaksione të përfshira”.

Një nga argumentet kryesore kundër Kupës së Botës që zhvillohet çdo dy vjet është frika se do ta zhvlerësonte garën, por argjentinasi shpjegoi pse nuk do të ishte kështu.

“Unë e kuptoj se ka disa njerëz që mendojnë kështu, por besoj se kjo është sepse ka qenë gjithmonë kështu, është një mënyrë pak konservatore e të menduarit e cila besoj se është normale”, deklaroi Mascherano .

“Por, unë jam i bindur se kur të ndryshojë, shumë njerëz do të jenë aq të bindur prej tij sa do të pyesin pse nuk ka qenë gjithmonë kështu”.

“Nëse e shikojmë në mënyrë objektive, ne kemi turne vjetorë fantastikë si Liga e Kampionëve dhe Copa Libertadores të cilët nuk e humbin prestigjin e tyre edhe pse ato zhvillohen çdo vit”, ka shtuar me tej argjentinasi.