Marrëveshja për Butrintin, ministrja e Kulturës: Duhen shtuar më shumë shërbime! Do të hapet një qendër për kërkimet shkencore

Ministrja e Kulturës Elva Margariti, në fjalën e saj në Kuvend ka shpalosur projektligjin për marrëveshjen për parkun Kombëtar të Butrintit. Ministrja tha se Fondacioni që do ta menaxhojë është një Fonacion shqiptar, ndërsa tha se duhen shtuar sa më shumë shërbime.

‘Fondacioni për menaxhimin e Butrintit është një Fondacion Shqiptar. Mirë administrim do të thotë përdorim sa më i mirë i aseteve. Është e vërtetë që komuniteti jeton në brendësi të këtij potenciali. Është një optimizëm i të ardhurave që sjellë Butrinti. Duhen shtuar më shumë shërbime për vizitoret. Po flasim për një pasuri botërore. Është pjesë e mikpritjes ajo që duhet t’i shtohet Butrinti një qendër viztorësh. Aksesueshmëria është një e mirë e komunitetit. Do të ketë një hartim akademik dhe shkencor për kërkimet. Mirë administrim do të thotë se të gjitha fondet që do të administrohen në Butrint do të investohen për parkun. Janë shpifje që vijnë për ngjyrosje politike. Marrim sitet tona kombëtare ti shpalosim për propagandë. Ky projektligj do t’i diskutojë të gjithë personat e përfshirë sipas një plani afatgjatë,. Në Butrint do të ngremë shkollat e kërkimit shkencor.’- tha Margariti.