Makinat pa shofer frekuentojnë rrugët e Austin dhe të Miamit

Makina plotësisht pa shofer pa një shofer të sigurisë njerëzore kanë dalë në rrugët e Austin, Teksas dhe Miami, Floria, njoftoi kompania e teknologjisë së automjeteve autonome Argo AI më 17 maj.

Kjo e bën Austin dhe Miamin dy adoptuese të hershme të teknologjisë së makinave plotësisht pa shofer në qendrat urbane.

Argo AI me bazë në Pittsburgh po teston gjithashtu platformën e saj të autonomisë Argo në katër qytete të tjera amerikane – Washington DC, Pittsburgh, Detroit dhe Palo Alto – dhe në dy qytete gjermane, Mynih dhe Hamburg.

Firma zbaton teknologjinë e vetëdrejtimit, që përfshin lidar, sensorë dhe softuer hartash, në automjetet Ford dhe Volkswagen dhe mbështetet nga dy prodhuesit e automjeteve.

Nuk është e qartë se sa njerëz përdorin rregullisht shërbime që përfshijnë automjetet e Argo AI, por firma thotë se “mbulimi i shërbimit” të saj përfshin 2 milionë amerikanë dhe ka një qëllim eventual për të arritur mbi 15 milionë klientë.