Ligji për shtetësi/ E Majta ngritë padi penale kundër Talat Xhaferit

Shkup, 9 gusht – Sektori juridik i së Majtës mëngjesin e sotëm ngriti kallëzim penal në Prokurorinë Publike Themelore të Shkupit kundër Kryetarit të Kuvendit, Talat Xhaferi, nën dyshimin për kryerjen veprës penale të shpërdorimit të pozitës dhe autoritetit zyrtar, përcjellë Zhurnal.

Në raport, Xhaferi akuzohet se më 22 korrik të këtij viti, pa e kthyer atë për finalizim dhe aranzhim të nevojshëm të mëtejshëm, dhe pas një marrëveshjeje dhe koordinimi të mëparshëm me Qeverinë, e ka lëshuar në mënyrë të paligjshme në procedurë parlamentare me “flamur evropian”, dmth. në një procedurë të shpejtë dhe të plotë legjislative, propozim ligjin për ndryshimin e Ligjit për Shtetësinë – në procedurë të shkurtuar, duke uzurpuar të drejtën subjektive të pacenueshme parlamentare të fjalës dhe de fakto duke pamundësuar të drejtën të propozojë ndryshime nga deputetët në parlament.

“Në këtë mënyrë, me veprimin e tij të vetëdijshëm dhe dashakeq torturues të mosveprimit, dmth. dështimi në kryerjen e detyrave të tij zyrtare, kryetari Xhaferi, me dashje dhe me paramendim, nuk u kujdes siç duhet për zbatimin e Rregullores së Punës së Kuvendit, megjithëse ai e dinte dhe ishte i detyruar të dinte se projektligji në asnjë mënyrë nuk i plotëson rregullat të procedurës, sepse ajo “nuk harmonizohet me asnjë rregullore apo direktivë të BE -së, por deklaron në mënyrë të rreme konventat e Kombeve të Bashkuara dhe Këshillit të Evropës,” tha e Majta, e cila pret që zyra e prokurorit kompetent t’i marrë seriozisht ato kallëzime penale të bazuara dhe pas marrjes në pyetje të personit të raportuar, si dhe pas përfundimit të të gjithë dokumentacionit përkatës, për të ngritur një aktakuzë kundër Kryetarit aktual të Kuvendit.//Zhurnal.mk