Lexus LFA Nurburgring Edition mund të shitet për më shumë se një milion dollarë

Një ankand do të mbahet në Monterey gjatë fundjavës për të shitur Lexus LFA Nurburgring Edition.

LFA standarde është një veturë me performancë fantastike, por Lexus gjithashtu prodhoi një version më të fokusuar në pistë dhe e quajti atë Nurburgring Edition. Nga gjithsej 500 kopje të modelit LFA të prodhuar, 64 janë modele të Edicionit Nurburgring, nga të cilët 25 përfunduan në SHBA.

Vetura është modeli i 303 -të i prodhuar, i cili u largua nga fabrika në mars 2012 dhe është një nga vetëm tre modelet e zeza LFA Nurburgring në SHBA.

Ky model përmban një numër përmirësimesh mbi veturën standarde, duke përfshirë një spoiler të karbonit të pasëm, ndarës karboni, pragë karboni, rrota unike magnezi BBS me goma Bridgestone, dhe vetura është ulur me 10 mm.

Lexus LFA Nurburgring Edition mundësohet nga një motor V8 4.8 litra që jep 562 kuaj fuqi, 10 kuaj fuqi më shumë se LFA standarde. Në atë kohë, ishte vetura më e shpejtë në Nurburgring me një kohë kthimi prej 7 minutash dhe 14.64 sekonda.

LFA është gati dhjetë vjeç dhe ka përshkuar rreth 1.500 km. Pronari i ri do të marrë të gjithë dokumentacionin dhe pajisjet shoqëruese deri në detajet më të vogla.