Lamborghini prodhoi 20 mijë vetura të modelit Urus

U deshën vetëm katër vjet që prodhuesi italian të bënte 20 mijë kopje të modelit SUV.

Ishte 20 korriku i vitit të kaluar kur Lamborghini njoftoi një pikë kthese në prodhimin e Urus. Në atë kohë, 15 mijë mostra dolën nga linja e montimit në fabrikën në Sant’Agata Bolognese.

Pothuajse 11 muaj më vonë, u prodhua Urusi i 20 mijtë, i lyer në nuancën Viola Mithras, me çati panoramike dhe frena të zeza. Automjeti do t’i dorëzohet pronarit të tij në Azerbajxhan.

Lamborghinit iu deshën vetëm katër vjet për të prodhuar 20 mijë SUV, duke e bërë Urus lehtësisht modelin më të shitur të kompanisë në kohën më të shkurtër ndonjëherë.

Ai e ka ndihmuar markën italiane më shumë se dyfishimin e prodhimit dhe rritjen e fuqisë punëtore duke punësuar më shumë se 500 njerëz të rinj për të përmbushur kërkesën e madhe.

Përveç kësaj, sipërfaqja e fabrikës u dyfishua nga 80 mijë në 160 mijë metra katrorë.