Kush ishin burrat e Marilyn Monroe?

Marilyn Monroe ishte një aktore dhe modele e famshme në Hollywood gjatë viteve 1950.

Ylli u martua tre herë gjatë jetës së saj me burrat më poshtë:

Dougherty ishte një oficer policie amerikan dhe trajneri i parë i Armëve dhe Taktikave Speciale. Ai lindi në vitin 1921 në shtetin e Teksasit dhe vdiq më 15 gusht 2005, në moshën 84 vjeçare.

Joe DiMaggio

Pas martesës së shkurtër të Monroe me Dougherty, ajo ishte beqare për gati 10 vjet derisa u takua me Joe DiMaggio. Joe DiMaggio dhe Monroe patën një romancë dyvjeçare derisa u martuan në vitin 1954.

Marilyn ishte 28 vjeç kur u martua me burrin e saj lojtar bejsbolli. DiMaggio ishte 40 vjeç në kohën e martesës së tyre. Ai ishte një yll i Major League Baseball për New York Yankees deri në vitin 1951. Marilyn dhe Joe u divorcuan vetëm pas një viti martesë në 1955. Ai vdiq më 8 mars 1999, në Hollywood, Florida.

Arthur Miller

Monroe u martua me burrin e saj të fundit Arthur Miller në vitin 1956. Aktorja ishte gruaja e dytë e Millerit pas martesës së tij me Mary Grace Slattery.

Miller ishte një dramaturg i famshëm për shkrimin e shfaqjeve të tilla si “The Crucible”, “Death of a Salesman”, “Broken Glass”, dhe më shumë. Miller dhe Monroe u divorcuan pas pesë vitesh martesë në vitin 1961.

Monroe vdiq më 4 gusht 1962, në moshën 36 vjeçare ndërsa Miller vdiq në moshën 89 vjeçare në 2005.

Miller shkroi skenarin për “The Misfits”, një film në të cilin Monroe luajti personazhin kryesor. Në skenar, një grua e re bie në dashuri me një burrë shumë më të vjetër, ky ishte filmi i saj i fundit para vdekjes së Monroe.

Ai raportoi gjithashtu se gjatë martesës së tyre Monroe pati disa aborte dhe po luftonte me depresionin. “Unë mendoj të jem i sinqertë në lidhje me këtë, unë po kujdesesha për të. Po përpiqesha ta mbaja në këmbë, i tha Miller Mike Wallace gjatë një interviste për 60 Minutes në 1987, sipas CBS News.