Kontesti me Bullgarinë dhe integrimi, Osmani: Peng të situatës politike në Bullgari

Shkup, 11 gusht – Maqedonia e Veriut nuk guxon të mbetet peng i situatës së brendëshme politike në Bullgari, konsideron shefi i diplomacisë Bujar Osmani, pas informacioneve se shteti fqinj sërish has në vështirësi për formimin e një qeverie politike. Megjithatë, konsideron se Bullgaria ka dhënë pëlqimin për fillimin e negociatave me BE-në, dhe rrjedhimisht edhe një qeveri në detyrë, nëse ka vullnet të mire, mund të jep përkrahjen për kornizën negocuese dhe mbajtjen e konferencës së parë ndërqeveritare.

“Qeveri politike nuk është e domosdoshme që të merret vendim për fillimin e negociatave, pasi vendimi politik për një gjë të tillë është marrë në mars të vitit 2020, me pëlqimin edhe të Republikës së Bullgarisë. Konferenca e parë ndërqeveritare duhej të ishte vetëm plotësim i një vendimi politik, kështu që shpresoja se edhe një qeveri në detyrë do të mundej të merr një vendim të tillë, por është e qartë se kjo u dëshmua si e pamundur, pasi situata në Bullgari është e tillë që pa formimin e institucioneve të merret vendim.”, tha Bujar Osmani, ministër i jashtëm.