Kode Labs themeluar në Detroit nga vëllezërit Demaj mbledh 8.2 milionë euro investime

RiverSouth quhet ndërtesa më e mençur në Amerikën Veriore dhe përmban një sërë teknologjish për qiramarrësit, pronarët e bizneseve dhe menaxherët e pronave të paluajtshme.

Kode OS mbështet sistemet e ndërtesës, një platformë e pasurive të paluajtshme e zhvilluar nga start-up-i me bazë në Detroit, Kode Labs.

Platforma thith të dhëna nga çdo numër sistemesh dhe u ofron përdoruesve një përvojë të unifikuar e cila mund të bëjë gjithçka, që nga kontrolli i ndriçimit e deri tek ulja e emetimeve të karbonit.

Sot, kompania pesëvjeçare po shpall rritjen e saj të parë të kapitalit me një raund prej 8.2 milionë eurove të udhëhequr nga I Squared Capital. Që nga themelimi i saj në vitin 2017, Kode Labs është vetëfinancuar nga themeluesit e saj, vëllezërit Etrit dhe Edi Demaj.

Etrit Demaj

Të dy shitën kompaninë e tyre të fundit, Rocket Fiber, te Everstream për një shumë të pazbuluar. Emri i kompanisë Kode Labs i bën nderim Kosovës dhe Detroitit — KO për Kosovën dhe DE për Detroitin. Bashkëthemeluesit Etrit dhe Edi Demaj janë nga Kosova dhe u desh të largoheshin nga vendi i shkatërruar nga lufta në vitin 1999.

“Ne jemi të gëzuar për partneritetin me investitorët kryesorë të PropTech të cilët sjellin jo vetëm mbështetje financiare, por edhe një sasi të madhe ekspertize tregu të nevojshme për t’u rritur. Ky financim do të na lejojë të vazhdojmë të investojmë në kërkim dhe zhvillim duke ruajtur avantazhet tona konkurruese”, tha bashkëthemeluesi Etrit Demaj në një deklaratë të lëshuar për TechCrunch.

Në një intervistë, Edi Demaj thotë për TechCrunch se I Squared Capital ka një “përvojë të jashtëzakonshme” në pasuri të paluajtshme. “Ata janë të përkushtuar për të ulur emetimet e karbonit dhe përdorimin e energjisë globalisht me fondin e tyre”, tha Demaj.

“Kjo është një thirrje e madhe e fondit të tyre. Qasja e tyre ishte më e mirë se 50 sipërmarrësit e tjerë kapital me të cilët folëm. Ata janë partnerë të drejtë, dhe jo vetëm duke investuar para. Ata duan të ndihmojnë”, shtoi tutje ai.