Kjo erëz mbron zemrën dhe ul rrezikun nga infarkti: Thekson kardiologu Ronald Koteller!

Kardiologu Ronald Koteller pajtohet se bimët mjekësore ndonjëherë janë një zgjidhje më e mirë sesa ilaçet.

Ai thekson se ky ushqim duhet të konsumohet nga njerëz të shëndetshëm si masë parandaluese.

Shafrani i Indisë është një bimë që është përdorur në Indi për mijëra vjet. Kohët e fundit, shkenca ka filluar t’i marrë parasysh të gjitha teknikat e trajtimit që janë aplikuar për dekada të tëra, transmeton Telegrafi.

Në sistemin tradicional të mjekësisë, shafrani i Indisë u atribuohet vetive të shumta shëruese, duke përfshirë funksionimin më të mirë të zemrës.

Dr. Cotterel thotë: “Shafran i Indisë nuk mund të parandalojë sëmundjet e zemrës, megjithatë, erëza teorikisht mund të parandalojë një sulm në zemër”.

“Studimet klinike tregojnë se përdorimi i shafranit të Indisë çdo ditë para operacionit dhe vazhdimi për 5 ditë pas operacionit mund të zvogëlojë rrezikun e infarktit të miokardit pas bypasit të arteries koronare”.

Mund të ndihmojë gjithashtu të kthejë shumë hapa në procesin e sëmundjeve të zemrës. Avantazhi kryesor i shafranit të Indisë, kur është fjala për sëmundjet e zemrës, është përmirësimi i funksionit endotelial.

Bima ka një efekt të dobishëm në disa faktorë që dihet se luajnë një rol në sëmundjet e zemrës. Përmirëson funksionin endotelial dhe është një anti-inflamator dhe antioksidant i fuqishëm.