Kina pritet të lëshojë në hapësirë raketën e parë hibride

“Long March-6A”, raketa e parë kineze bartëse, me një motor hibrid me lëndë djegëse të ngurta dhe të lëngshme, do të bëjë fluturimin e saj të parë gjatë këtij viti.

Deklarata u bë nga Akademia e Korporatës së Shkencës dhe Teknologjisë Hapësinore të Kinës (CASC), sipas së cilës, ajo do të ketë një numër të ndryshueshëm të motorëve të karburantit të lëngshëm dhe të ngurtë, për të arritur nivele të ndryshme të kapacitetit të transportit që synojnë efikasitetin, shkruan “Xinhua”.

Raketa ka një shkallë më të madhe automatizimi, si dhe mund të monitorojë dhe diagnostikojë problemet e saj të mundshme.