Ju keni sytë e një shqiponje nëse mund të dalloni sekretin e fshehur të papagallit në iluzionin optik mahnitës

Papagalli është një zog i bukur dhe ekzotik, por ky nuk është ashtu siç duket.

Ju keni sytë e një shqiponje nëse mund të dalloni tiparet e fshehura në pendët shumëngjyrëshe të këtij zogu.

Nëse i hiqni sytë, mund të vini re se ky zog nuk është ai që duket të jetë.

Zogu është në fakt një grua e pikturuar, e pozuar për t’i ngjasuar një papagalli të ulur. Duke parë nga afër imazhin, mund të shihni se këmba e majtë e gruas është e drejtuar për t’i ngjasuar bishtit të zogut.

Krahu i majtë i modeles është i mbështjellë rreth kokës për të krijuar sqepin e papagallit, ndërsa këmba e djathtë e përkulur krijon iluzionin e një krahu. Artisti me famë botërore Johannes Stötter, i njohur si Mjeshtri i Iluzioneve, e krijoi imazhin duke përdorur bojë trupi. Artisti me famë botërore Johannes Stotter , i njohur si Mjeshtri i Iluzioneve, e krijoi imazhin duke përdorur bojë trupi.