Ja si bëhet bakllavaja më e thjeshtë: Amvisat turke zbulojnë një truk!

Tani bakllavaja juaj do të ketë sukses në provën e parë.

Ju gjithashtu mund të lexoni se kur është koha e duhur për t’i hedhur bakllavasë sherbetin.

Përbërësit:

▪ 500 g petë të gatshme
▪ 1,5 gota fëstëkë të papërpunuar
▪ 226 g gjalpë
▪ 60 ml vaj

Për shurup:

▪ 2 gota ujë
▪ 2 gota sheqer
▪ 1 fete limoni
▪ një majë luge kripë

Përgatitja:

▪ Fillimisht, bëni sherbetin duke përzier të gjithë përbërësit.
▪ Kur të vlojë, zvogëloni zjarrin dhe ziejeni edhe për 12-15 minuta të tjera.
▪ Ftoheni në temperaturën e dhomës.
▪ Në një tigan të vogël shkrini gjalpin në zjarr të ulët dhe shtoni vajin.
▪ Merrni një enë balte dhe prisni petët në të, më pas lyejini tenxheren me një përzierje gjalpi dhe vaji.
▪ Vendosni gjysmën e koreve në një tepsi dhe lyejeni secilën me një përzierje gjalpi.
▪ Vendosni fëstëkët e papërpunuar dhe vazhdoni të holloni koret.
▪ Sigurohuni që të lyeni secilën me vaj dhe gjalpë.
▪ I prisni në formë katrore dhe i piqni për 35-40 minuta.
▪ Mbi bakllavanë e nxehtë hidheni shurupin.

Ju bëftë mirë.