Ish-kryeministri britanik vozit një kamion plot me furnizime për refugjatët ukrainas në Poloni

Ish-kryeministri i Britanisë së Madhe, David Cameron, ka vozitur një kamion me furnizime për refugjatët ukrainas në Poloni, për t’i dorëzuar ato në Kryqin e Kuq.

Cameron shkroi në Twitter duke thënë se kishte qenë vullnetar në një projekt ushqimor pranë shtëpisë së tij në West Oxfordshire për dy vitet e fundit.

Ai tha se në dy javët e fundit ata kishin lëshuar një apel për furnizime që mund t’u nevojiteshin refugjatëve ukrainas ndërsa mbërrinin në Poloni dhe ata kishin marrë një numër të madh donacionesh, “me gjithçka, nga pelenat te produktet sanitare, rrobat e deri tek kompletet e ndihmës së parë”.

Cameron shkroi: “Bujaria e komunitetit në West Oxfordshire – dhe e popullit britanik në përgjithësi – ka qenë tipike fenomenale, duke u rritur për të ndihmuar fqinjët tanë në kohën e tyre më të nevojshme”.

Ai tha se aktualisht po udhëtonte në Poloni me dy kolegë për t’i dorëzuar furnizimet Kryqit të Kuq, duke ndarë një foto të tij duke vozitur një kamion.