Intensifikohen përpjekjet për universitete të klasit të botëror

Kina intensifikon në mënyrë të programuar e shkencore përpjekjet për të  patur universitetet të klasit botëror. Në një takim  me studentë e pedagogë në Universitetin “ Renmin” në Pekin, presidenti Xi Jinping theksoi nevojën për të “hapur një rrugë të re për ndërtimin e universiteteve të klasit  botëror me karateristike kineze”.

Xi u bëri thirrje  studiuesve të filozofisë dhe shkencave shoqërore që të kenë një orientim të qartë, parime të vërteta, njohuri  të thella për të  për të marrë  përgjegjësitë e tyre akademike dhe të trajtojnë rrugën, qeverisjen dhe parimet e Kinës si synimet e tyre. Arsimi është një kauzë që mishëron  mirësinë dhe dashurinë. Nën këtë moto mësuesit  duhet të përpiqen  të jenë modele të respektuara dhe të ndjekura nga e gjithë shoqëria.

Universiteti “Renmin” është universiteti I parë modern I Kinës. Përgjatë dekadave  të punës së tij, ky universitet është fokusuar në studimet e shkencave humane e shoqërore dhe konsiderohet si një universitet lider në këtë fushë.