Integrimi i vendit në BE, Markoviq: Jemi në një periudhë shumë delikate

Shkup, 21 Qershor – “Për tu reformuar, duhet që BE-ja ta ketë të qartë se në çfarë do të reformohet”, tha profesori universitar Nenad Markoviq, në paraqitjen e tij në emisionin “200” në Alsat. Sipas tij, periudha që kemi përpara është shumë delikate dhe duhet pasur kujdes, që të mos bëhen gabime që do të ishin vështirë të korrigjueshme.

“Kur BE-ja ta dijë se në çfarë do të transformohet dhe cilat do të jenë kriteret e anëtarësimit – qoftë në BE, qoftë në atë komunitet të famshëm politik, që do të jetë një korridor, atëherë ne do të përshtatemi. Në këtë mënyrë ne fjalë për fjalë nuk e dimë se me çfarë duhet të përshtatemi. Ky është problemi për momentin,” tha Markoviq.