Infektohet një katërvjeçare me linë e majmunëve në Gjermani

Një vajzë katërvjeçare në qytetin jugperëndimor, Forchajm, është infektuar me linë e majmunëve, ka thënë Instituti Robert Koch në Gjermani.

Kjo është hera e parë që Gjermania identifikon këtë virus te fëmijët.

Vajza, e cila jeton në shtëpi me dy të rritur – po ashtu të infektuar – aktualisht nuk ka simptoma.

Fëmija nuk ka qenë në kontakt me askënd jashtë shtëpisë.

Ky lajm vjen pasi autoritetet shëndetësore në Gjermani kanë identifikuar adoleshentët e parë të infektuar me këtë virus një javë më parë.

Më pak se tre muaj pas raportimit të rasteve të para të infektimit me linë e majmunëve në Gjermani, autoritetet kanë regjistruar 2.916 raste të tilla.

Pothuajse shumica e rasteve janë meshkuj dhe vetëm shtatë gra.

“Sipas njohurive aktuale, kontakti i ngushtë është i nevojshëm për bartje të patogjenit”, ka thënë Instituti Robert Koch.

“Aq sa dimë, shumica e të infektuarve nuk përballen me sëmurje të rëndë”, ka thënë Instituti.

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka thënë se pak fëmijë janë infektuar me këtë virus në nivel global.

Ditë më parë, përhapja e lisë së majmunëve është shpallur emergjencë shëndetësore globale nga OBSH-ja.