Infektimet mykotike të thonjëve, si ti njohim dhe ti trajtojmë me sukses?

Infeksionet mykotike të thonjve janë një problem i zakonshëm me të cilin përballemi gjatë gjithë vitit, por është karakteristike që shumë njerëz i vënë re veçanërisht në muajt e verës, pra në periudhën kur fillojmë të veshim këpucë të hapura.

Ndryshimet në stilin e jetës dhe zakonet e përditshme, të tilla si veshja e këpucëve të ngushta, ekspozimi ndaj sipërfaqeve të lagura dhe të dezinfektuara në mënyrë të pamjaftueshme, duke ndjekur trendin e zgjatjes së thonjve dhe llakimit të përhershëm në gjininë femërore, si dhe përhapja e gjinive të ndryshme të mykeve kontribuojnë shumë në rritjen e shfaqjes së infeksioneve mykotike të thonjve, jo vetëm në vendin tonë por në të gjithë botën.

Duke pasur parasysh që infeksionet mykotike shkaktojnë gjysmën e të gjitha distrofive të thonjve, është shumë e rëndësishme të siguroheni që është infeksion mykotik para fillimit të trajtimit, sepse përndryshe nëse nuk është infeksion mykotik, është e nevojshme të shmangni trajtimin afatgjatë dhe të pasuksesshëm me antifungale.

SI TA NJOHIM INFEKTIMIN MYKOTIK TË THONJVE?

Infeksionet mykotike fillojnë si një njollë e bardhë ose e verdhë e skajit të lirë të thonjve të këmbëve ose thonjve. Nëse myku përhapet më thellë në thonj, bëhet më e trashë, majat bëhen të brishtë dhe marrin një ngjyrë të errët.

Infeksioni mund të transmetohet lehtësisht nga një thonj në tjetrën, veçanërisht nëse nuk kujdesemi sa duhet për higjienën.

Nëse vëreni ndonjërin nga këto ndryshime si trashje ose deformim të thonjit, njollë dhe lëvozhgim të thonjit në shtresa, ndoshta është një infeksion mykotik dhe duhet të konsultoheni me një dermatolog ose farmaci për këshilla.

Pharmacy DNA ANNI PHARM ju këshillon në drejtim të trajtimit dhe parandalimit të infeksionit mykotik të thonjve

https://www.annifarm.com.mk/product/nailner

Infeksionet mykotike të thonjve janë një problem tinëzar dhe afatgjatë që duhet trajtuar sapo ta vini re. Infeksioni fillon pa u vënë re, por nëse nuk trajtohet, mund të zhvillohet në një sëmundje kronike me kalimin e kohës.