Industria fotovoltaike e banimit në Kinë pret rritje në pesë vitet e ardhshme

Për të arritur qëllimin e Kinës për neutralitetin e karbonit, industria e fotovoltaike e banimit (PV) e vendit do të përqafojë një rritje të madhe në pesë vitet e ardhshme dhe më gjerë, ka thënë një ekspert, shkruan “Xinhua”.

Sistemet rezidenciale fotovoltaike të Kinës pritet të vendosin një rekord të ri për vëllimin total të instalimit këtë vit, tha Wang Bohua, një zyrtar me Shoqatën e Industrisë Fotovoltaike të Kinës, në një forum të industrisë.

Vëllimi i instalimit të sapo shtuar të sistemeve fotovoltaike kineze arriti në 48.2 GW vitin e kaluar, me vëllimin për përdorim banesor që zinte 21 për qind të totalit, tha Wang.

“Gjatë periudhës së Planit të 14-të Pesëvjeçar të vendit (2021-2025), industria fotovoltaike e banimit do të vazhdojë të jetë një pjesë e rëndësishme e rritjes së tregut të prodhimit fotovoltaik”, -shtoi ai.

Kina ka njoftuar se do të përpiqet të sjellë emetimet e saj të karbonit në një minimum para vitit 2030 dhe të bëhet neutral i karbonit para vitit 2060. Prandaj, me më pak se 10 vjet të mbetura para qëllimit të saj të parë, përpjekjet për kontrollin e emetimeve në pesë vitet e ardhshme janë bërë veçanërisht thelbësore.

Vendi ka bërë gjithashtu thirrje për përpjekje për të zbatuar strategjinë e tij të vitalizimit rural, e cila pritet të gjenerojë rritje më të shpejtë për industrinë fotovoltaike të banimit.