Imunizimi, Filipçe: Vazhdoni me vaksinim, këtu është shpëtimi

Ministri i shëndetësisë Venko Filipçe vazhdon me thirrjen për tu vaksinuar masovikisht ngase sipas tij vetëm imuniteit kolektiv me vaksinim parandalon valë tjera të reja. Për të qenë vaksimi më I shpejtë Filipçe thotë se do të hapet sërish vaksinimi në sallën Boris Trajkovski.

“Është e vërtetë se se ka studime që konstatojën se qytetarët kanë imunitet 5 apo 6 muaj pasi që kanë kaluar kovdin megjithatë imuniteti natyral po zvogëlphet dhe amrrë parasysh se kemi rekomandime për vaksinim sa më të shpejtë që të arrieht imuniteit kolektiv sepse imuniteti vaksinal është aftagjat dhe parandalon valët e reja.”, tha Filipçe.

I pyetur se përse qeveria nuk pranon hyrjen e qytetarëve në gastreonomi dhe objekte tjera me test PCR negative, Filipçe tha se kjo bëhet për arsye të rritjes së vetëdijes së imunizimit të popullatës ndërkaq, testet e shpeshja janë edhe barrë financiare për qytetarët.