Hyundai elektrik IONIQ 5 bëhet me bateri të re, me vetëm një mbushje mund të përshkojë mbi 500 kilometra

Të gjithë ata blerës potencial që vendosin të kenë një Hyundai IONIQ 5 të avancuar, tani e kanë mundësinë të vozisin më gjatë me vetëm një mbushje të baterisë.

Falë baterisë së re prej 77.4 kWh, versioni i ri është një model plotësisht elektrik i pajisur me fellne të aluminit prej 19-inç dhe një rreze prej 507 kilometra.

Përveç rritjes së autonomisë, është përmirësuar dukshëm edhe dizajni, mbushësi dhe karakteristikat teknologjike të IONIQ 5.

Kur bëhet fjalë për dizajnin, është azhurnuar versioni i modelit për vitin 2023, e do të ketë opsione të reja – përfshirë mbrojtësit e zi që në kombinim me dritat Projection LED, që e bëjnë të duket më agresive.

Një funksion tjetër i ri është që IONIQ 5 në mënyrë automatike përshtat temperaturën e baterisë me kapacitet prej 77.4 kWh, me qëllim që të mos shkaktohet ndonjë defekt teknik gjatë ngasjes.

Do të ketë edhe retrovizorë digjitalë dhe retrovizorin (Digital Centre Mirror – DCM) që bazohen në kamerat që kanë një fotografi shumë të qartë.

IONIQ 5 për vitin 2023 do të jetë i qasshëm për blerësit në Evropë, në gjashtëmujorin e dytë të këtij viti.