Hyundai dhe Kia po përgatiten për të hyrë në biznesin e makinave të përdorura në Kore

Hyundai dhe Kia së shpejti do të hyjnë në tregun e makinave të përdorura të Koresë, megjithëse do t’u duhet të presin pak më shumë nga sa pritej fillimisht.

Sipas mediave të huaja, autoritetet përgjegjëse në këtë vend kohët e fundit përcaktuan se shitja e makinave të përdorura nuk është një i ashtuquajtur “biznes jetese” që do t’i kishte kufizuar ato në ndërmarrjet e vogla dhe startup-et.

Si rezultat, ato kanë hapur derën për prodhuesit e mëdhenj të makinave që të fillojnë të shesin makina të përdorura në Kore.

Hyundai dhe Kia kishin planifikuar të hynin në treg në maj të këtij viti, por kjo tani është shtyrë deri në maj 2023 dhe vetëm pas një periudhe testimi katër mujore ku prodhuesit e makinave do të lejohen secili të shesë më pak se 5,000 makina të përdorura të çertifikuara.

Të dy prodhuesit e makinave kanë thënë se do të tregtojnë vetëm automjete të markës së tyre që kanë qenë në rrugë për më pak se pesë vjet dhe kanë kaluar më pak se 100,000 km.

Veç kësaj, çdo automjet i përdorur do të duhet të kalojë një test të rreptë të cilësisë përpara se të shitet.

Hyundai do të nisë gjithashtu një program tregtie ku blen automjete të përdorura dhe u ofron blerësve zbritje për automjetet e reja.

Kia gjithashtu do t’u ofrojë klientëve mundësinë për të testuar një automjet të përdorur për një muaj përpara se të vendosin nëse duan ta blejnë atë.