Honda do të rrisë shitjet e motoçikletave elektrike për të përmbushur objektivin për karbonin

Honda Motor Co planifikon të lansojë më shumë se 10 modele të motoçikletave elektrike në mbarë botën përgjatë tre vjetëve të ardhshme, u tha të martën, pjesë e synimit të prodhuesit japonez për të arritur neutralitetin e karbonit për motoçikletat deri në vitet 2040.

Sipas medieve të huaja, Honda, e cila dominon biznesin global të motoçikletave, përballet me sfida në kalimin në elektricitet, me motoçikletat jashtëzakonisht të njohura në ekonomitë në zhvillim.

Lëvizja drejt elektricitetit mund të nënkuptojë automjete më të rënda dhe çmime më të larta, thuhej në njoftim, duke rritur barrierat për hyrjen për konsumatorët e tregut në zhvillim.

Honda tha në një njoftim se synon të prezantojë më shumë se 10 modele të reja elektrike deri në vitin 2025 dhe synon shitjet vjetore të 1 milion motoçikletave elektrike brenda pesë vjetëve të ardhshme.

Kompania gjithashtu planifikon të shesë 3.5 milionë motoçikleta elektrike në vit, ose rreth 15 për qind të shitjeve totale, deri në vitin 2030.