Hiperpigmentimi dhe dëmtimi i lëkurës nga dielli

Hiperpigmentimi është errësimi i lëkurës me njolla ose njolla shumëngjyrëshe. Hiperpigmentimi mund të ndodhë kudo në fytyrë ose trup, pavarësisht nga mosha apo raca, megjithëse ky është një problem më shqetësues për lëkurën, më i përhapur në popuj të caktuar etnikë, siç janë popujt aziatikë, mesdhetarë, afrikanë ose latinë.

Ky errësim ndodh kur melanina e tepërt formon depozita në lëkurë. Mund të shkaktohet nga plakja, hormonet, shtatzënia, pilulat e kontrollit të lindjes, produktet e lëkurës, puçrrat, trajtimet kozmetike ose mund të jetë një tregues i shëndetit të përgjithshëm, por gjithsesi shfaqet ose intensifikohet gjatë verës, veçanërisht pas ekspozimit të zgjatur në diell.

Shkaku kryesor i hiperpigmentimit tek njerëzit me lëkurë të ndritshme është dëmtimi i akumuluar afatgjatë nga dielli, por edhe ekspozimi akut intensiv i diellit. Kjo ndodh sepse dielli stimulon prodhimin e melaninës, duke shkaktuar ngjyrë të tepërt në lëkurë, kështu që manifestohet me shfaqjen e njollave të errëta në lëkurë.

Hiperpigmentimi post-inflamator (PIH) ndodh pas lëndimit ose inflamacionit, të tilla si psoriasis nga aknet ose djegiet. Ashtu si melasma, PIH mund të jetë e vështirë për t’u trajtuar sepse gjendet në një shtresë më të thellë të lëkurës.

Trajtimet e rekomanduara për hiperpigmentimin dhe dëmtimin e diellit:

Edhe pse nuk ka “kurë” për hiperpigmentimin, Derma Bella është gjithmonë në trend me Protokollet Botërore për trajtimin e hiperpigmentimit, duke na rekomanduar disa trajtime shumë efektive që zbardhin pamjen e njollave, duke krijuar një çehre të barabartë.

Scarlett – trajtime me mikroneedling RF

Mikroneedlimi me frekuencë radio do të lehtësojë ose heqë hiperpigmentimin në vetëm një deri në tre seanca. Derma Bella përdor frekuencë radio – mikroneedling duke përdorur protokolle individuale për kujdes specifik të secilit pacient. Kjo është koha kur mund të filloni të përdorni këtë trajtim. Pigmentimi i freskët trajtohet në mënyrë ideale dhe me shumë sukses me Scarlett.

Peeling kimik

Peeling kimik mund të minimizojë me sukses shfaqjen e hiperpigmentimit. Trajtimet e Skin Tech Pharma Group ofrojnë nivele të ndryshme lëvozhgash me përbërës të klasës mjekësore që gjenden natyrshëm në bimë dhe fruta. Të gjitha qërimet tona kimike janë të sigurta dhe të vërtetuara klinikisht se janë dukshëm efektive në zvogëlimin e shfaqjes së dëmtimit të diellit ose njollave të moshës. Trajtim veçanërisht i specializuar Bene Bellum – i cili fitoi luftën kundër pigmentimit. Ekziston një protokoll i veçantë, i cili ju lejon të filloni trajtimin e pigmentimit menjëherë pas shfaqjes së tij.

Rinovimi dhe ribalancimi me LED

Rinovimi i dritës LED është një mënyrë e sigurt dhe pa dhimbje për të pasur një lëkurë të pastër, të barabartë dhe të shëndetshme. Shtë i përshtatshëm për të gjitha llojet e lëkurës. Ekspozimi ndaj gjatësisë së valës së dritës të LED stimulon prodhimin natyral të melaninës në trupin tuaj për të ndriçuar lëkurën e pigmentuar, rikthen funksionin e lëkurës në ekuilibër.

Mesoterapia

Mesoterapia është një specialitet mjekësor që përfshin injektimin e sasive të vogla të ekstrakteve natyrore, agjentëve homeopatikë, vitaminave dhe mineraleve direkt në lëkurë aty ku është e nevojshme. Shfaqja e rritjes së pigmentimit të tillë si freckles, melasma dhe njollat ​​mund të përmirësohet në mënyrë dramatike me ndihmën e zgjidhjeve të zgjedhura posaçërisht të Mesoterapisë për ndriçim. RRS Whitening është një produkt i veçantë që bllokon sintezën e melaninës në lëkurë.

Kujdesi mjekësor në shtëpi – trajtim i zgjatur

Si me të gjitha trajtimet, rregulli që trajtimi vazhdon në shtëpi me aplikimin e duhur dhe të përshtatshëm të produkteve të kujdesit në shtëpi të rekomanduara nga një mjek, është veçanërisht i vërtetë këtu.

Gama jonë e trajtimeve aktuale të kujdesit në shtëpi ofron zgjidhje shumë efektive të kujdesit farmaceutik të lëkurës, pa marrë parasysh problemin. Për trajtimin e hiperpigmentimit dhe dëmtimit të diellit, ne zakonisht rekomandojmë Aclarance on Aesthetic Dermal, Fulgora 50 krem ​​ditor për mbrojtje të plotë nga rrezatimi, krem ​​nate Lumina me Vitaminë E dhe A për rigjenerim të fortë, Krem blendues zbardhues, serum Bene Bellum Vitamin C rekomandohet por në muajt kur ka më pak diell.

Derma Bella ju këshillon, mos prisni, filloni trajtimin e hiperpigmentimit menjëherë!