Hidhini një sy magazinës “sekrete” të veturave të Volkswagen, e cila është e mbyllur për publikun

Volkswagen është një nga prodhuesit më të vjetër të veturave dhe ka shumë koncepte dhe prototipe të mahnitshme pas tij. Disa prej tyre ruhen në depon e VW Classic në Wolfsburg dhe tani keni mundësinë t’i shihni.

YouTuberi Jamier Orr kishte privilegjin të hynte në magazinë, duke parë dhe filmuar makinat fantastike Volkswagen nga të cilat janë rreth 200 nën një çati.

Orr e filloi prezantimin me modelet e garave ID.R nga Goodwood dhe Pikes Pika, dhe video tregon gjithashtu Golf GTI TCR Mk8. Në Dhjetor 2020, VW njoftoi se po tërhiqej nga aktivitetet e motorsportit që nënkuptonte mbylljen e programit të Garave me Vetura Turistike. Vetura është tërësisht e kamufluar sepse nuk është prezantuar asnjëherë zyrtarisht, por duket qartë se është një “përbindësh i vogël”.

Koleksionet elektrike të Golf janë gjithashtu pjesë e koleksionit, dhe ka edhe Golf Cross Country. Golf-et shoqërohen nga sedani Phaeton, si dhe Beetle RSi dhe Passat R36 të rrallë. Një prototip që bie në sy është sigurisht Polo i vitit 1987 me një motor nafte me dy cilindra me një kompresor.

Në magazinë ruhet edhe “Beetle” i vitit 1946, ndër të parët e prodhuar nga Volkswagen. Nën të njëjtën çati është koncepti i harruar NILS, një veturë elektrike me një vend që ende duket futuriste edhe pse është më shumë se dhjetë vjeç. Videoja tregon gjithashtu dy beetle RSi të konvertueshme.

Pjesa më e madhe e koleksionit përfaqësohet nga shembuj të Golfit legjendar. Gjenerata e tetë aktuale nuk është fundi i tij, pasi është konfirmuar zyrtarisht ardhja e të nëntit, që ndoshta do të jetë i fundit me motor me djegie të brendshme.