Hani spinaq nëse doni lëkurë dhe flokë të shëndetshëm

Spinaqi ka sasi të mëdha të vitaminës A, e cila moderon prodhimin e vajit në poret e lëkurës dhe gjëndrat e flokëve për të njomur lëkurën dhe flokët.

Vitamina A është gjithashtu e nevojshme për rritjen e të gjitha indeve trupore, përfshirë lëkurën dhe flokët.

Spinaqi dhe zarzavatet e tjera me vitaminë C janë thelbësore për ndërtimin dhe mirëmbajtjen e kolagjenit, i cili siguron strukturë për lëkurën dhe flokët.

Mungesa e hekurit është një shkak i zakonshëm i humbjes së flokëve, i cili mund të parandalohet nga marrja adekuate e ushqimeve të pasura me hekur, siç është spinaqi.