Hainan, hapet Ekspozita e 2-të Ndërkombëtare e Produkteve të Konsumit e Kinës

Ekspozita e 2-të Ndërkombëtare e Produkteve të Konsumit e Kinës (Hainan Expo) filloi të hënën në qytetin Haikou, në provincën Hainan të Kinës Jugore.

Ajo përmban një sipërfaqe ekspozimi prej 100 000 metrash katrorë, me më shumë se 2 800 marka vendase dhe ndërkombëtare. Zona e ekspozimit të markave ndërkombëtare zë 80 për qind të hapësirës, me më shumë se 1600 marka nga 61 vende dhe rajone pjesëmarrëse.

Ekspozita do të zgjasë deri më 30 korrik.

“Mbajtja me sukses e ekspozitës së Hainan-it do t’i japë një shtysë të rëndësishme rimëkëmbjes së vazhdueshme të konsumit,” tha zëvendësministri kinez i Tregtisë Wang Shouwen në ceremoninë e hapjes së ekspozitës.

Me gjithë ndikimin e epidemisë së COVID-19 këtë vit, Ministria e Tregtisë po i përmbahet strategjisë së zgjerimit të kërkesës së brendshme. Ajo ka paraqitur një sërë masash, duke përfshirë promovimin e shitjes së automjeteve dhe pajisjeve shtëpiake inteligjente.

Shitjet me pakicë të mallrave të konsumit në Kinë u rritën 3.1 % në qershor krahasuar me të njëjtin muaj të një viti më parë, duke treguar një prirje të qartë rimëkëmbjeje, tha Wang.

Kina është tregu i dytë më i madh i konsumit në botë dhe vendi më i madh në tregtimin e mallrave. Autoritetet kanë marrë masa të ndryshme për të nxitur importin e mallrave të konsumit me cilësi të lartë. Të dhënat zyrtare tregojnë se vëllimi i përgjithshëm i importit të mallrave të konsumit vitin e kaluar arriti në 1.73 trilionë juanë (256 miliardë dollarë), me një rritje 9.9 % krahasuar me vitin 2020, duke përbërë rreth 10 % të vëllimit të përgjithshëm të importeve të Kinës.