Gjithsej 319 raste me Kovid-19, 288 të shëruar dhe dy të vdekur

Shkup, 18 mars – Sipas të dhënave të Institutit të Shëndetit Publik, gjatë 24 orëve të fundit janë bërë 2.250 teste, ndërsa janë regjistruar 319 raste të reja me Kovid-19, 288 pacientë të shëruar dhe dy të vdekur, njoftoi Ministria e Shëndetësisë.

Nga 162 raste të reja janë regjistruar në Shkup, 23 në Manastir, 21 në Prilep, 20 në Kavadar, 16 në Kumanovë, në Ohër dhe Gjevgjeli nga 10, në Kërçovë dhe Resnjë nga 7, në Veles, Strumicë, Koçan, Radovish dhe Bogdanci nga 4, në Gostivar dhe Shën Nikollë nga 3, në Dellçevë dhe Vallandovë nga 2, në Shtip, Negotinë, Kriva Pallankë, Berovë, Kratovë, Krushevë dhe Demir Hisar nga 1 rast.

Nga numri i përgjithshëm i rasteve pozitive (319) janë 54 rinfeksione.

Janë regjistruar 288 pacientë të shëruar nga Shkupi 161, Manastiri 23, Prilepi 18, Kumanova 14, Kavadari dhe Velesi 13, Kërçova, Resnja dhe Kriva Pallanka 6, Tetova 5, Gostivari 4, Gjevgjelia, Shtip. dhe Negotino – nga 3, Strumicë, Koçani dhe Demir Hisar – nga 2, Bogdanci, Kratovë, Krusheva dhe Dojrani – nga 1.

Gjatë 24 orëve të kaluara, janë regjistruar dy persona të vdekur, nga Shkupi (69 dhe 71 vjet), të vdekur në kushte spitali. Te 2 personat e raportuar të vdekur, janë regjistruar komorbiditete.

Janë kryer 2.250 analiza përmes: ISHP-205, QSHP Shkup-79, QSHP Manastir-77, QSHP Prilep-33, QSHP Tetovë-2, QSHP Kumanovë-63, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësi Ligjore-3, spitali laboratorik Kozle-17, KU Pulmologji me alergologji -1, SPQ 8 Shtatori-0, Instituti i Mikrobiologjisë-126, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë) -43, Avicenna-51, Biotek-79, Sistina-58, laboratori Laor -79, Sinlab-6, Remedika-9, Fertiliti-7, Genea-11, Nikob Lab-227, VFV Medical-25, Eli Medica Plus-21, Royal Medica-4, Spectra-MM-18, Rapid Lab-12 , Zhan Mitrev Strumicë-2, Nova Lab Diagnostics-9, Ramus-10, ISHP dhe ISHP (test i shpejtë) – gjithsej 973.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 1.933.038 testime për KOVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 302.867, numri i të shëruarve është 291.719, numri i të vdekurve është 9.164, ndërsa numri i rasteve aktive është 1.984.

Sipas analizave epidemiologjike për momentin, shpërndarja nëpër qytete është si në vijim:

Shkup 141647, Aktiv 1065
Kumanovë 16445, Aktiv 76
Manastir 14534, Aktiv 124
Prilep 13858, Aktiv 140
Tetovë 13393, Aktiv 42
Kavadar 10330, Aktiv 76
Veles 9618, Aktiv 48
Gostivar 9506, Aktiv 28
Ohër 8633, Aktiv 92
Strumicë 7960, Aktiv 29
Shtip 7945, Aktiv 16
Kërçovë 5513, Aktiv 37
Koçani 5014, Aktiv 22
Strugë 4673, Aktiv 17
Gjevgjeli 4325, Aktiv 31
Negotinë 3639, Aktiv 9
Resnjë 2658, Aktiv 25
Sveti Nikollë 2612, Aktiv 6
Radovish 2503, Aktiv 18
Kriva Pallankë 2399, Aktiv 6
Dellçevë 1904, Aktiv 4
Dibër 1660, Aktiv 10
Berovë 1636, Aktiv 5
Vallandovë 1469, Aktiv 9
Vinicë 1369, Aktiv 14
Probishtip 1259, Aktiv 2
Bogdanc 1013, Aktiv 7
Kratovë 956, Aktiv 13
Krushevë 915, Aktiv 5
Demir Hisar 821, Aktiv 3
Makedonski Brod 732, Aktiv 0
Demir Kapi 583, Aktiv 2
Makedonska Kamenicë 521, Aktiv 2
Pehçevë 483, Aktiv 1
Dojran 341, Aktiv 0.