Forcat Ajrore amerikane zhvilluan një sistem të posaçëm të dronit për ushtarët e Ukrainës

Forcat Ajrore të SHBA-së zhvilluan sistemin e ri të dronëve, Phoenix Ghost për të përmbushur nevojat e Ukrainës, sipas një zëdhënësi të Pentagonit.

Paketa e re e ndihmës amerikane për Ukrainën përfshin më shumë se 121 sisteme Phoenix Ghost, njoftoi Pentagoni.

“Kjo u zhvillua me shpejtësi nga Forcat Ajrore duke iu përgjigjur kërkesave të Ukrainës”, tha sekretari i shtypit i Pentagonit, John Kirby.

“Ai ofron aftësi të ngjashme me serinë Switchblade të sistemeve pa pilot – aftësi të ngjashme, por jo të sakta”, tha Kirby dhe shtoi “Ka dallime në shtrirjen e aftësive për Fantazmën e Phoenix”.

Por Kirby nuk do të thoshte se cilat janë ndryshimet në aftësi midis sistemeve Switchblade dhe Phoenix Ghost.