FMN-ja pezullon “rolin e nderit” të Rusisë

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) ka pezulluar një rol nderi që i është dhënë anëtarit më jetëgjatë të trupit huadhënës sepse ai është rus.

Aleksei Mozhin, drejtori ekzekutiv për Rusinë në organin global të huadhënies, mbante rolin e nderit që nga viti 2015, raporton bbc.

Një zëdhënës i FMN-së tha se ka pezulluar përkohësisht Mozhinin “duke pasur parasysh rolin e Rusisë në luftën e vazhdueshme në Ukrainë” dhe ndikimin e tij të mundshëm në kryerjen e punës.

Ai vjen pas presionit nga vendet e tjera aksionere, duke përfshirë SHBA-në, Britaninë e Madhe dhe Kanadanë, raportoi Financial Times.

Ai kishte rol edhe të drejtorit menaxhues, i cili kryeson bordin ekzekutiv të FMN-së.