Fermerët nuk duhet të kenë frikë nga dëmet e mundshme për shkak të temperaturave të ulëta, thonë agrometeorologët

Shkup, 6 shkurt – Reshjet e shiut dhe formimi i shtresës së borës në vendet më të larta javën e kaluar do të ndikojnë pozitivisht në kulturat vjeshtore sepse sasia e sedimentit ujor do të sigurojë furnizim të mirë me lagështi për periudhën e ardhshme vegjetative, thonë agrometeorologët nga DPHM.

Sipas tyre, fermerët nuk duhet të kenë frikë nga dëmET e mundshme për shkak të temperaturave të ulëta.

“Temperaturat e ulëta të mëngjesit dhe ditës këto ditë do të jenë brenda kufijve të qëndrueshmërisë së të korrave, madje pritet të përfitojnë të mbjellat në kushte dimërore. Por nëse kushtet e tokës lejojnë, fermerët mund të hyjnë në fusha. Mund të filloJNË edhe me krasitjen e hardhive, sepse operacioni është i gjerë dhe kërkon shumë kohë për të përfunduar në kohë, thonë agrometeorologët.