Faraday Future FF 91 do të hyjë në prodhim në mars, dërgesat priten në fund të prillit

SUV-i luksoz tërësisht elektrik Faraday Future FF 91 do të hyjë në prodhim në mars, me dërgesat e që pritet të fillojnë në fund të prillit, tha kompania që qëndron pas EV-s në një deklaratë.

Njoftimi vjen pas vonesave të shumta, shitjes së selisë së firmës, rënies së çmimit të saj në bursë dhe ndryshimit të lidershipit.

Faraday tha se arriti të marrë 135 milionë dollarë fonde, gjë që do t’i lejojë të fillojë prodhimin e FF 91pothuajse gjashtë vjet pasi u prezantua.

Prodhuesi i automjeteve, i cili shiti selinë e tij në 2020 dhe mori me qira një fabrikë në Hanford, Kaliforni, planifikoi të ndërtonte deri në 30,000 FF 91 në vit, por raportet e mëparshme tregojnë se janë bërë vetëm 401 para-porositje.

Gjithashtu, kompania nuk specifikoi se sa makina do të ndërtojë pasi të fillojë prodhimin. /Telegrafi/