Ekspertja e udhëtimeve zbulon një gabim të pakëndshëm që bëjnë miliona njerëz në fluturime

Një blogere udhëtimesh ka zbuluar një gabim të zakonshëm që bëjnë pasagjerët që po i bën fluturimet më të pakëndshme.

Youtuberja Sabina, e njohur më mirë si Girl vs Globe, shpjegoi pse personat që mbajnë syze duhet të qëndrojnë pas syzeve kur fluturojnë në vend që të zgjedhin lentet e kontaktit.

E gjitha ka të bëjë me atë se sa i thatë është ajri në aeroplan, gjë që mund të ndikojë në trupin tuaj në më shumë mënyra sesa mund ta kuptoni.

Siç shpjegoi Sabina në një video në kanalin e saj në YouTube, ajri i kombinuar me lentet e kontaktit mund t’ju bëjnë të ndjeni gërvishtje dhe të mos ndiheni rehat.

Ajo tha: “Mos mbani lente, vendosni syze sepse ajri i thatë të bën të ndihesh sikur ke letër zmerile pas qepallave”.