E restauruar dhe modifikuar, Jaguar Classic prezanton E-Type

Modeli E-Type Roadster i vitit 1965, në të cilin vit lindi një klient i paidentifikuar, u përdor si bazë për projektin e restaurimit/modifikimit të departamentit të Jaguar.

Nuk është zbuluar se sa kohë iu desh për të rikthyer në jetë Jaguar E-Type të vitit 1965 të braktisur dhe të fshirë, por fotot e publikuara tregojnë se ata bënë një punë të shkëlqyer në departamentin e Jaguar pas emrit Classic.

Një klient i paidentifikuar i lindur në 1965 donte një E-Type të restauruar të prodhuar në vitin e lindjes së tij dhe përveç restaurimit të përsosur të E-Type nga Seria 1, ai iu nënshtrua edhe modifikimeve sipas një recete për një Jaguar që është përdorur prej kohësh dhe kompania e famshme britanike Eagle.

Me një karrocë të kaltër që përputhet me ngjyrën e njëjtë të flamurit të Mbretërisë së Bashkuar, restomod E-Type nuk funksionon më me motorin origjinal me 6 cilindra në linjë 4.2 litra (269 kuaj/fuqi), i cili është zëvendësuar nga një opsion 4.7 litra dhe për zërin e jashtëzakonshëm është përgjegjës sistemi i shkarkimit të sapo zhvilluar. Një transmision manual i modifikuar me 5 shpejtësi është përgjegjës për transmetimin e fuqisë në boshtin e pasmë dhe teknologjia LED tani është e fshehur në kabinën e dritës.

Me një motor më të madh dhe më të fuqishëm që qëndron nën kapakun e gjatë (nga shumë) një nga veturat më të bukura të të gjitha kohërave, kanë ardhur frena më të mira, pezullim të përmirësuar dhe goma më të gjera, dhe modifikimet në ndarjen e pasagjerëve të mbuluar me lëkurë të kuqe përfshijnë një sistemi i navigimit dhe mbështetje Bluetooth. Po, ngjyra e lëkurës së përmendur duhet të shoqërohet me ngjyrën e kabinave telefonike britanike.

Nuk dihet se sa para janë ndarë për modelin unik E-Type që “firmos” Jaguar Classic.