Domethënia e logos – Tesla!

VW qëndron për Volkswagen, BMW për Bayerische Motoren Werke dhe “T” për Tesla – mund të mendohet. Por logoja e Tesla ka një sfond krejtësisht të ndryshëm.

Në shikim të parë, duket si një “T” mjaft futuristike. Por në kontrast me T në Toyota ose H në Hyundai, simboli nuk qëndron për emrin e korporatës gjigante Tesla.

Kur një përdorues i Twitter pyeti se çfarë përfaqëson “T” në logon e Tesla, Elon Musk u përgjigj se ai përfaqësonte një seksion kryq të një motori elektrik.

Projektuesi Daniel Fourie shpjegoi në portalin online Quora sesi logoja e Tesla mund të rrjedhë nga seksioni i një kryq te një motor elektrik.

Fourie gjithashtu zbuloi një mospërputhje të vogël në artikullin e tij.

Sepse asnjë motor AC, i cili normalisht është i instaluar në të gjitha automjetet e prodhuesit, nuk është përdorur si model për logon e Tesla. Përkundrazi, dizajni i logos bazohet në seksionin kryq të një motori DC.