Digjen tre shtëpi afër fshatit Pobozhje, ende digjet rajoni i Kumanovës dhe Prilepit

Shkup, 10 gusht – Zjarri në rajonin e Pehçevës dhe Berovës është vënë nën kontroll, ndërsa ende digjet në Çuçer Sandevë, më saktë në fshatin Pobozhje, ku janë përfshirë në zjarr tre shtëpi. Ende digjet edhe rajoni i Kumanovës dhe Prilepit. Ndërkohë, është lokalizuar zjarri në fshatin Razlovci në rajonin e Dellçevës, por edhe ai në fshatin German në Kriva Pallankë.

Siç informon ndihmës udhëheqësja në sektorin për operacione dhe koordinim pranë QMK Marika Millkova, sipas gjendjes me zjarret deri në orën 16, zjarri në rajonin e Pehçevës dhe Berovës është vënë nën kontroll. Në teren janë ekipet e pjesëtarëve të ARM-së, NJTZ, DMSH dhe subjekte të tjera, por edhe popullata vendase të cilët janë në vendngjarje, që të mos vijë deri në djegien e sërishme dhe do të qëndrojnë edhe gjatë natës.

Ajo shtoi se krahu nga zjarri i njëjtë  në fshatin Razlovci në rajonin e Dellçevës është vënë plotësisht nën kontroll. Megjithatë edhe në këtë vend ende janë të pranishme ekipet e NTZ, popullata vendase dhe të Armatës të cilat gjithashtu do të qëndrojnë dhe do ta  ndjekin gjendjen deri në ditën e nesërme.

Zjarri në Saraj, afër fhstrave Raoviq dhe Bukoviq ende është aktiv edhe gjatë ditës së sotme, disa herë ka vepruar aeroplani në aviacionit ushtarak rumun.

 Në orën 14.45 minuta zjarri i njëjtë është zgjeruar drejt Jasenit.

 Millkova theksoi se në terren janë pjesëtarët e Armatës

Zjarre aktive ka në Çuçer Sandevë në Shkup afër fshatit pobozje, ku janë djegur tre shtëpi

 Millkova informon se për një kohë të shkurtër do të kuptojnë si është gjendja dhe cili është shkaku për djegien e këtyre shtëpive.

 Aktiv është zjarri në Petrovec fshati Divlje në vendin e quajtur Krushje, por me intensitet më të vogël. Edhe atje ende në terren janë përfaqëaues të ARM-së, NJKZ të Qytetit të Shkupit, EP Karaxhica dhe popullata vendase.

 Zjarr ka në Prilep, zjarri në Toplicë është aktiv drejt fshatit Kërstec. Në terren janë përfaqësuesit eë EP Cërn Bor nga Prilepi dhe përfaqësues të DMSH.

Zjarri  është aktiv edhe në Agino sello, i cili shpërtheu në orën 12.30.

 Nga ora 15 sërish është aktiv zjarri afër Makedonski Brodit, te fshatrat Sllatinë.