Deri të martën zgjatë aplikimi për racionin e subvencionuar studentor

Shkup, 25 gusht – Deri më 31 gusht zgjatë aplikimi për racionin e subvencionuar studentor, përfitim I ri për studentët në vlerë prej 2.400 denarëve. Deri më tani kanë aplikuar 12.800 studentë dhe pagesa e pare pritet më 5 tetor, deklaroi ministrja e Arsimit dhe Shkencës Mila Carovska, e cila u bëri thirrje studentëve të aplikojnë për konkursin, i cili përfundon të martën.

Për kandidatët që do të fitojnë statusin e studentëve në vitin akademik 2021/2022 dhe të cilët nuk janë regjistruar në semestrin veror, afati i aplikimit do të jetë nga 1 deri më 31 tetor të vitit 2021.

Gjatë vizitës në Fakultetin për elektroteknikë dhe teknologji të informacionit (FETI), Carovska u takua me studentët dhe përfaqësuesit e Asamblesë Studentore të Universitetit të UKIM dhe i prezantoi ata me lajme të tjera për të përmirësuar standardin e studentëve – prezantoi bursa të reja dhe sasi të shtuar si rezultat i kërkesave të tyre.

Përkujtoi se për herë të parë janë vendosur bursa për ciklin e tretë të studimeve për profesione të caktuara, për të cilat jepen 15 bursa prej 18,000 denarë për 12 muaj të vitit, dhe pas një dekade, bursat pasuniversitare janë përsëri në dispozicion në i cili është planifikuar të japë 50 bursa prej 9,000 denarë për nëntë muaj të vitit.

Ky vendim i MASH-it në deklaratë për mediat e përshëndeti kryetarja e Asamblesë studentore universitare të USHCM-së Eva Cvetkovska.