Cruise e General Motors planifikon të hyjë në ‘një numër të madh tregjesh’ në vitin 2023

Cruise, njësia robotike e General Motors planifikon të hyjë në një “numër të madh tregjesh” dhe të shkallëzojë operacionet deri në “mijëra automjete” në vitin 2023, tha shefi operativ Gil West për Reuters.

Cruise ka njoftuar planet për të filluar ofrimin e udhëtimeve në Austin dhe Phoenix, duke i shtuar ato qytete në bazën e tij aktuale në San Francisko.

West tha se kompania planifikon të zgjerohet në më shumë qytete në vitin 2023.

“Ka gjasa të na shihni të zgjerojmë numrin e tregjeve në një numër të madh vitin e ardhshëm”, tha ai.

Lansimi i planifikuar i Origin, i projektuar si një automjet i automatizuar i ndërtuar me qëllim, “është një hapje e madhe” për Cruise për shkak të kostos së tij më të ulët, tha West.